Spenat-ingefärssås med tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
Stekning av tofun
1620 g tofutärningar naturell Jalotofu
60 g rypsolja
50 g sojasås
10 g garam masala krydda
Såsen
250 g löktärningar
1000 g tomatkross
8 dl vatten
40 g grönsaksbuljongpulver (fri från gluten och selleri)
60 g ingefärspasta
30 g vitlökskross
30 g sojasås
20 g socker
10 g garam masala krydda
6 g krossad svartpeppar
500 g spenatblad hela, frysta
5 dl havregrädde 15% glutenfri

Näringsvärden

319,21 kJ / 76,29 kcal
Energi
4,62 g
Fett
0,73 g
Mättat fett
4,13 g
Kolhydrater
1,66 g
Kostfiber
3,55 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Spenat-ingefärssås med tofu

Ingredienser

  • Stekning av tofun

  • Såsen

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,500 kg

Vegansk

Allergener: soja
Märkningar: L, M, G, V, So,Vs

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Låt tofukuberna rinna av i ett hålkärl, eller en sil tills all vätska runnit av. Blanda ihop rypsolja, sojasås och garam masala krydda. Sätt tofubitarna i en metallform (GN) och tillsätt kryddoljan. Grädda i ugn i 180oC i ca. 15 minuter, tills tofun har fått litet färg.

Lägg lök, tomatkross, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde, spenat och de brynta tofukuberna. Låt koka ytterligare i ca. 5 minuter. Smaka av. Räd med majsstärkelse vid behov.

Servera med närodlat matkorn.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på spenat-ingefärssås med tofu finns här.

edellinen
Gul böncurry
seuraava
Härkis och svarta bönor BBQ
edellinen
Gul böncurry
seuraava
Härkis och svarta bönor BBQ