Ingredienser
-
Stekning av tofun
-
1620 g Tofutärningar naturellJalotofu
-
60 g Rypsolja
-
50 g Sojasås
-
10 g Garam masala krydda
-
Såsen
-
250 g Löktärningar
-
1000 g Tomatkross
-
8 dl Vatten
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
60 g Ingefärspasta
-
30 g Vitlökskross
-
30 g Sojasås
-
20 g Socker
-
10 g Garam masala krydda
-
6 g Krossad svartpeppar
-
500 g Spenatbladhela, frysta
-
5 dl Havregrädde
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,5 kg
Vegansk
Allergener: gluten, soja
Märkningar: VEG, M, SO,VS
Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO2-ekv
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Låt tofukuberna rinna av i ett hålkärl, eller en sil tills all vätska runnit av. Blanda ihop rypsolja, sojasås och garam masala krydda. Sätt tofubitarna i en metallform (GN) och tillsätt kryddoljan. Grädda i ugn i 180oC i ca. 15 minuter, tills tofun har fått litet färg.
Lägg lök, tomatkross, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde, spenat och de brynta tofukuberna. Låt koka ytterligare i ca. 5 minuter. Smaka av. Räd med majsstärkelse vid behov.
Servera med närodlat matkorn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på spenat-ingefärssås med tofu finns här.