Spenat-ingefärssås med tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
Stekning av tofun
1620 g Tofutärningar naturell Jalotofu
60 g Rypsolja
50 g Sojasås
10 g Garam masala krydda
Såsen
250 g Löktärningar
1000 g Tomatkross
8 dl Vatten
40 g Grönsaksbuljongpulver
60 g Ingefärspasta
30 g Vitlökskross
30 g Sojasås
20 g Socker
10 g Garam masala krydda
6 g Krossad svartpeppar
500 g Spenatblad hela, frysta
5 dl Havregrädde

Näringsvärden

319,21 kJ / 76,29 kcal
Energi
4,62 g
Fett
0,73 g
Mättat fett
4,13 g
Kolhydrater
1,66 g
Kostfiber
3,55 g
Protein
0,75 g
Salt
Skriv ut

Spenat-ingefärssås med tofu

Ingredienser

  • Stekning av tofun

  • Såsen

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,5 kg

Vegansk

Allergener: gluten, soja
Märkningar: VEG, M, SO,VS

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g och fyrsädesmatkorn 195 g): 0,5 kg CO2-ekv

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Låt tofukuberna rinna av i ett hålkärl, eller en sil tills all vätska runnit av. Blanda ihop rypsolja, sojasås och garam masala krydda. Sätt tofubitarna i en metallform (GN) och tillsätt kryddoljan. Grädda i ugn i 180oC i ca. 15 minuter, tills tofun har fått litet färg.

Lägg lök, tomatkross, vatten, grönsaksbuljongpulver och kryddor i en gryta. Koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt havregrädde, spenat och de brynta tofukuberna. Låt koka ytterligare i ca. 5 minuter. Smaka av. Räd med majsstärkelse vid behov.

Servera med närodlat matkorn.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på spenat-ingefärssås med tofu finns här.

edellinen
Gul böncurry
seuraava
Härkis och svarta bönor BBQ
edellinen
Gul böncurry
seuraava
Härkis och svarta bönor BBQ