Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
1500 g Tomatkross
-
700 g Svarta bönorkonserverade
-
6 dl Vatten
-
400 g Majsfryst
-
300 g Paprikatärningar
-
100 g BBQ-sås
-
20 g Vitlökskross
-
20 g Grönsaksbuljongpulver
-
20 g Socker
-
4 g Krossad svartpeppar
-
4 g Paprikapulver
-
2 g Chilipulver
-
10 g Joderat salt
-
500 g Härkisnaturell
Tillredning
Portionsstorlek: 200 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 4,0 kg
Vegansk
Allergener: Inga allergener
Märkningar: VEG, M, G, VS
Klimatavtrycket för en portion (sås 200 g och korngryn 195 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp rypsoljan i en gryta och fräs löktärningarna där en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom Härkis och koka på mild värme i ca. 15 minuter. Tillsätt Härkis och koka upp. Smaka av.
Servera med korngryn.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på Härkis och svarta bönor BBQ finns här.