Chili con bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
1.2 l Vatten
2000 g Tomatkross
600 g Morotsskivor
600 g Kidneybönor konserverade
600 g Sojakross kokt
200 g Majs fryst
40 g Grönsaksbuljongpulver
40 g Rödvinsvinäger
40 g Socker
30 g Vitlökskross
20 g Kakaopulver osockrad
8 g Spiskummin
3 g Malen kanel
3 g Krossad svartpeppar
16 g Joderat salt
100 g Majsstärkelse

Näringsvärden

352,33 kJ / 84,21 kcal
Energi
1,78 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
11,58 g
Kolhydrater
2,94 g
Kostfiber
3,74 g
Protein
0,77 g
Salt
Skriv ut

Chili con bönor

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 5,150 kg

Vegansk

Allergener: Soja
Märkningar: VEG, M, G, SO, VS.

Klimatavtrycket för en portion (260 g sås och 195 g korngryn): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Tillredning

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna i rypsoljan en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna i grytan och koka i 15 minuter på mild värme. Tillsätt majsstärkelse löst i en skvätt vatten och låt rätten koka upp. Smaka av såsen.


Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på chili con böna med kallillredningsmetoden finns här.

edellinen
Härkis och svarta bönor BBQ
Aioli
seuraava
Aioli
edellinen
Härkis och svarta bönor BBQ
Aioli
seuraava
Aioli