Ingredienser
-
50 g Rypsolja
-
200 g Löktärningar
-
1.2 l Vatten
-
2000 g Tomatkross
-
600 g Morotsskivor
-
600 g Kidneybönorkonserverade
-
600 g Sojakrosskokt
-
200 g Majsfryst
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
40 g Rödvinsvinäger
-
40 g Socker
-
30 g Vitlökskross
-
20 g Kakaopulverosockrad
-
8 g Spiskummin
-
3 g Malen kanel
-
3 g Krossad svartpeppar
-
16 g Joderat salt
-
100 g Majsstärkelse
Tillredning
Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 5,15 kg
Vegansk
Allergener: Soja
Märkningar: VEG, M, G, SO, VS.
Klimatavtrycket för en portion (260 g sås och 195 g korngryn): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Tillredning
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löktärningarna i rypsoljan en stund. Tillsätt de övriga ingredienserna i grytan och koka i 15 minuter på mild värme. Tillsätt majsstärkelse löst i en skvätt vatten och låt rätten koka upp. Smaka av såsen.
Använder er mattjänst kalltillredningsmetoden? Recept på chili con böna med kallillredningsmetoden finns här.