Chili con bönor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
100 g Majsstärkelse
1.2 l Vatten
40 g Grönsaksbuljongpulver
30 g Vitlökskross
20 g Kakaopulver osockrad
40 g Rödvinsvinäger
40 g Socker
8 g Spiskummin
3 g Malen kanel
3 g Krossad svartpeppar
16 g Joderat salt
2000 g Tomatkross
50 g Rypsolja
200 g Löktärningar
600 g Morotsskivor
600 g Kidneybönor konserverade
600 g Sojakross kokt
200 g Majs fryst

Näringsvärden

352,33 kJ / 84,21 kcal
Energi
1,78 g
Fett
0,28 g
Mättat fett
11,58 g
Kolhydrater
2,94 g
Kostfiber
3,74 g
Protein
0,77 g
Salt
Skriv ut

Chili con bönor

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: ca. 260 gram
Totalmängd med recept för 20 portioner: 5,150 kg

Vegansk

Allergener: Soja
Märkningar: VEG, M, G, SO, VS.

Klimatavtrycket för en portion (260 g sås och 195 g korngryn): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Mät färdigt upp alla ingredienser. Om du använder frysprodukter, temperera dem över natten i kylen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda stärkelsen i kallt vatten under kraftig vispning. Tillsätt grönsaksbuljongpulver, kryddor och tomatkross. Blanda löktärningar, morotsskivor, kidneybönor, sojakross och majs i såsen. Grädda i ugn med kombinställning (50% ånga) i 140oC under lock. Rör om emellanåt och fortsätt grädda tills rättens temperatur är över +80oC.

Servera med närproducerat matkorn.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

tofu-currykeitto
edellinen
Tofu-currysoppa
seuraava
Äppel- och lingonkompott
tofu-currykeitto
edellinen
Tofu-currysoppa
seuraava
Äppel- och lingonkompott