Ainekset
-
1600 g tomaattimurska
-
1 l vesi
-
7.5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
30 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g balsamiviinietikka
-
20 g sokeri
-
4 g valkosipulijauhe
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu oregano
-
2 g kuivattu basilika
-
2 g kuivattu timjami
-
15 g jodioitu suola
-
800 g täysjyväpennepasta
-
600 g Tarhurin papu -härkäpapurouhe tumma (tuore)
-
400 g valkopapusäilyke
-
300 g sipulikuutio
-
200 g paprikakuutio
-
200 g hernepakaste
-
200 g vegaaninen juustoraaste
Valmistusohje
Annoskoko: noin 250 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 5,200 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, vehnä, herne
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (vuoka 250 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta valkopavut. Sekoita liemen aineet tomaattimurska, vesi, mausteet ja kaurakerma keskenään. Lisää pasta, Tarhurin rouhe, paprikakuutiot, sipulikuutiot, valkopavut sekä herneet ja sekoita. Kaada massa vuokaan (1/1 GN 100) ja ripottele pinnalle vegaaninen juustoraaste. Paista yhdistelmäpaistolla 160°C (50% höyry) noin 50 minuuttia.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.