Ainekset
-
1500 g tomaattimurska
-
700 g mustapapusäilyke
-
6 dl vesi
-
500 g Härkis original -härkäpapumurskamaustamaton
-
400 g maissipakaste
-
300 g paprikakuutio
-
200 g sipulikuutio
-
100 g BBQ-kastike
-
50 g rypsiöljy
-
20 g valkosipulimurska
-
20 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g sokeri
-
4 g mustapippurirouhe
-
4 g paprikajauhe
-
2 g chilijauhe
-
10 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: herne, sinappi, selleri
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimot 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kaikki aineet keskenään GN-astiassa. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 140°C kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.