Ainekset
-
Tofujen paahtaminen
-
1620 g maustamaton tofukuutioJalotofu
-
60 g rypsiöljy
-
50 g soijakastike
-
10 g garam masala -mausteseos
-
Kastike
-
250 g sipulikuutio
-
1000 g tomaattimurska
-
8 dl vesi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
60 g inkivääritahna
-
30 g valkosipulimurska
-
30 g soijakastike
-
20 g sokeri
-
10 g garam masala -mausteseos
-
6 g mustapippurirouhe
-
500 g pinaatinlehtikokonainen, pakaste
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: noin 220 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs
Annoksen (kastike 220 g ja neljän viljan jyvät 195 g) hiilijalanjälki: 0,5 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Valuta tofukuutioita reikäpakissa tai siivilässä kunnes kaikki neste on valunut pois. Sekoita rypsiöljy, soijakastike ja garam masala keskenään. Laita tofukuutiot pakkiin ja sekoita mausteöljy niihin. Paista uunissa 160 °C noin 15 minuuttia, kunnes tofut ovat saaneet hieman paahteisen värin.
Laita sipuli, tomaattimurska, vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kaurakerma, pinaatti ja paahdetut tofukuutiot. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Suurusta tarvittaessa.
Tarjoa lähituotetun viljalisäkkeen kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Tofua inkivääri-pinaattikastikeessa kylmävalmistusreseptin löydät täältä.