Ainekset
-
1600 g vihreä säilykelinssi
-
2 l vesi
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
3000 g tomaattimurska
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g sokeri
-
20 g valkosipulimurska
-
6 g kuivattu basilika
-
6 g mustapippurirouhe
-
12 g jodioitu suola
-
800 g täysjyvälasagnette
-
500 g juuressuikalesekotus
-
300 g aurinkokuivattu tomaattisuikale
-
200 g vegaaninen juustoraaste
Valmistusohje
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, vehnä
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (lasagnette 400 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Temperoi pakastettu juuressuikalesekoitus yön yli kylmiössä. Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita vesi, kaurakerma, tomaattimurska ja mausteet keskenään. Yhdistä kastikkeeseen juuressuikaleet, linssit, aurinkokuivatut tomaatit ja pasta. Sekoita seos ja kaada GN-astiaan. Lisää vegaaninen juustoraaste lopuksi pinnalle. Paista yhdistelmätoiminnolla (50 % Höyry) +140°C, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.