Ainekset
-
2.8 l vesi
-
2000 g vihreä säilykelinssi
-
1000 g perunakuutiokypsä
-
1000 g tomaattimurska
-
600 g kesäkurpitsakuutiopakaste
-
200 g sipulikuutio
-
100 g tomaattisose
-
50 g rypsiöljy
-
40 g valkosipulimurska
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g garam masala -mausteseos
-
20 g sokeri
-
4 g mustapippurirouhe
-
3 g kurkuma
-
2 g kardemumma
-
16 g jodioitu suola
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Laita kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.
VINKKI! Käytä tuoretta kesäkurpitsaa sen ollessa sesongissa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.