Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
2 l vesi
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
30 g inkivääritahna
-
2 g jauhettu inkivääri
-
5 g juustokumina
-
2 g muskottipähkinä
-
2 g jauhettu kaneli
-
14 g jodioitu suola
-
800 g punainen linssikuivattu
-
1000 g bataattikuutiopakaste
-
500 g kookosmaito
Valmistusohje
Annoskoko: 245 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,900 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (muhennos 245 g ja ohrasuurimoita 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Laita pataan rypsiöljy, sipuli, vesi, tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet. Kiehauta. Lisää joukkoon linssit, bataattikuutiot ja kookosmaito. Hauduta, kunnes lissit ovat kypsiä. Varo keittämästä liian pitkään, etteivät linssit puuroudu.
Tarjoa lähituotetun täysjyväohran kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Linssi-bataattimuhennoksen kylmävalmistusreseptin löydät täältä.