Ainekset
-
8 dl vesi
-
50 g kylmätärkkelys
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g rypsiöljy
-
50 g makeuttamaton sitruunamehu
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g inkivääritahna
-
20 g sokeri
-
3 g curry-mausteseos
-
3 g mustapippurirouhe
-
2 g kurkuma
-
2 g kardemumma
-
2 g jauhettu korianteri
-
10 g jodioitu suola
-
1200 g kikhernesäilyke
-
1000 g kukkakaalipakaste
-
500 g perunakuutioKypsä
-
200 g sipulikuutio
Valmistusohje
Annoskoko: 225 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: sarviapila
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (kastike 225 g ja ohrasuurimot 195 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää kaurakerma, rypsiöljy ja mausteet, sekoita. Yhdistä sipulikuutiot, kikherneet, perunakuutiot ja kukkakaalit kastikkeeseen. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 140°C kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.