Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
3 g curry-mausteseos
-
3 g mustapippurirouhe
-
2 g kurkuma
-
2 g kardemumma
-
2 g jauhettu korianteri
-
1200 g kikhernesäilyke
-
1000 g kukkakaalipakaste
-
500 g perunakuutiokypsä
-
8 dl vesi
-
50 g makeuttamaton sitruunamehu
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g inkivääritahna
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g sokeri
-
10 g jodioitu suola
-
50 g maissitärkkelys
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 225 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: sarviapila
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (kastike 225 g ja ohrasuurimot 195 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipulikuutioita ja kuivamausteita siinä hetki. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kaikki muut ainekset paitsi kaurakerma ja maissitärkkelys pataan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää kaurakerma ja maissitärkkelys liotettuna tilkkaan vettä. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
VINKKI! Mikäli kukkakaali on sesongissa, kannatta käyttää tuoretta.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Kukkakaali-kikhernekorman kylmävalmistusreseptin löydät täältä.