Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
10 g garam masala -mausteseos
-
2 g kardemumma
-
2000 g kikhernesäilyke
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
4 dl vesi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g inkivääritahna
-
20 g valkosipulimurska
-
5 g sokeri
-
8 g jodioitu suola
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita ja kuivamausteita siinä hetki.
Lisää valutetut kikherneet, tomaattimurska, tomaattisose, kasvisliemijauhe, valkosipulimurska, inkivääritahna, vesi, sokeri ja suola. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää kaurakerma ja vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Kikherneitä Tikka Masalan kylmävalmistusreseptin löydät täältä.