Ainekset
-
2000 g tomaattimurska
-
1.2 l vesi
-
1000 g Tarhurin papu -härkäpapurouhe tumma (tuore)
-
400 g juuressuikalesekotuspakaste
-
100 g tomaattisose
-
50 g rypsiöljy
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g valkosipulimurska
-
30 g punaviinietikka
-
25 g sokeri
-
6 g paprikajauhe
-
4 g mustapippurirouhe
-
4 g yrttiseoskuivattu
-
4 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 220 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,400 kg
Vegaaninen
Kastikkeen allergeenit: Ei allergeeneja
Kastikkeen merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (kastike 220 g, spagetti 170 g ja vegaaninen juustoraaste 20 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Sekoita kaikki aineet keskenään GN-astiassa. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 140°C kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa täysjyväspagetin ja vegaanisen juustoraasteen kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.