Ingredienser
-
2000 g Tomatkross
-
1.2 l Vatten
-
1000 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
-
400 g Blandade rotsaker i strimlorfryst
-
100 g Tomatpuré
-
50 g Rypsolja
-
40 g Grönsaksbuljongpulver
-
40 g Vitlökskross
-
30 g Rödvinsvinäger
-
25 g Socker
-
6 g Paprikapulver
-
4 g Krossad svartpeppar
-
4 g Örtblandningtorkad
-
4 g Joderat salt
Tillredning
Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,4 kg
Vegansk
Allergener (såsen ): Inga allergener
Märkningar (såsen): VEG, M, G, VS
Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g, spagetti 170 g och vegansk riven ost 20 g): 0,3 kg CO2-ekv.
Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.
Kalltillredning
Blanda ihop alla ingredienserna i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 140oC. Använd lock på formen, och rör om emellanåt. Grädda tills matens temperatur är över +80oC.
Servera med fullkornsspagetti och vegansk riven ost.
Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.
Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.