Bondbönsbolognaise med spagetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera antalet portioner:
2000 g Tomatkross
1.2 l Vatten
1000 g Tarhurin rouhe-bondbönsprodukt
400 g Blandade rotsaker i strimlor fryst
100 g Tomatpuré
50 g Rypsolja
40 g Grönsaksbuljongpulver
40 g Vitlökskross
30 g Rödvinsvinäger
25 g Socker
6 g Paprikapulver
4 g Krossad svartpeppar
4 g Örtblandning torkad
4 g Joderat salt

Näringsvärden

64,89 kcal / 271,49 kJ
Energi
1,84 g
Fett
0,24 g
Mättat fett
7,50 g
Kolhydrater
3,52 g
Kostfiber
3,99 g
Protein
0,56 g
Salt
Skriv ut

Bondbönsbolognaise med spagetti

Ingredienser

Tillredning

Jaa

Portionsstorlek: 220 gram
Totalmängd med receptet för 20 portioner: 4,4 kg

Vegansk

Allergener (såsen ): Inga allergener
Märkningar (såsen): VEG, M, G, VS

Klimatavtrycket för en portion (sås 220 g, spagetti 170 g och vegansk riven ost 20 g): 0,3 kg CO2-ekv.

Koldioxidekvivalent (CO2-ekv) är den sammanräknade klimatuppvärmande inverkan av olika klimatgaser under 100 års tid.

Kalltillredning

Blanda ihop alla ingredienserna i en GN-form. Grädda i ugn med kombifunktion (50% ånga) i 140oC. Använd lock på formen, och rör om emellanåt. Grädda tills matens temperatur är över +80oC.

Servera med fullkornsspagetti och vegansk riven ost.

Vid kalltillredning bör matens temperatur före upphettningen hela tiden hållas under +6 oC.


Tusby kommuns mattjänst utvecklade recepten för kalltillredning, utgående från recepten som togs fram inom kampanjen Klimatsmart vegemat.

edellinen
Härkis och svarta bönor BBQ
seuraava
Baljhavrestroganoff
edellinen
Härkis och svarta bönor BBQ
seuraava
Baljhavrestroganoff