Nyhtökaurastroganoff

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
2 l Vesi
80 g Kylmätärkkelys
50 g Rypsiöljy
100 g Tomaattisose
40 g Dijon-sinappi
40 g Valkosipulimurska
40 g Kasvisliemijauhe
10 g Sokeri
8 g Paprikajauhe
5 g Mustapippurirouhe
2 g Kuivattu timjami
1 g Laakerinlehti
1000 g Nyhtökaura
400 g Herkkusieni säilyke
150 g Maustekurkkukuutio
300 g Sipulikuutio
3 dl Kaurakerma

Ravintoarvot

393,77 kJ / 94,11 kcal
Energia
3,80 g
Rasva
0,49 g
Tyydyttyneet rasvahapot
5,84 g
Hiilihydraatti
1,14 g
Ravintokuitu
8,37 g
Proteiini
0,89 g
Suola
Tulosta

Nyhtökaurastroganoff

Ainekset

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, sinappi
Merkinnät: VEG, M, VS, A

Annoksen (200 g ja perunasoseen 250 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Valuta herkkusienet. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää öljy, tomaattisose ja mausteet. Yhdistä nyhtökaura, herkkusienet, maustekurkkukuutiot ja sipulikuutiot kastikkeeseen, sekoita. Hauduta kattilassa miedolla lämmöllä tai uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku. 

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. 

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Tofua inkivääri-pinaattikastikkeessa
seuraava
Härkäpapu-bolognaise ja spagetti
edellinen
Tofua inkivääri-pinaattikastikkeessa
seuraava
Härkäpapu-bolognaise ja spagetti