Ainekset
-
8 dl vesi
-
1000 g tomaattimurska
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
1620 g maustamaton tofukuutioJalotofu
-
250 g sipulikuutio
-
500 g pinaatti
-
60 g rypsiöljy
-
80 g soijakastike
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
60 g inkivääritahna
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g garam masala -mausteseos
-
20 g sokeri
-
6 g mustapippurirouhe
Valmistusohje
Annoskoko: noin 220 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,500 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs
Annoksen (kastike 220 g ja neljän viljan jyvät 195 g) hiilijalanjälki: 0,5 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Valuta tofukuutioita reikäpakissa tai siivilässä kunnes kaikki neste on valunut pois. Sekoita vesi, tomaattimurska ja kaurakerma keskenään. Lisää tofu, sipulikuutiot, pinaatti, rypsiöljy ja mausteet kastikkeeseen, sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa lähituotetun viljalisäkkeen kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.