Valkopapu-juuressosekeitto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
3.2 l vesi
1600 g peruna-sipulisekoitus pakaste
1600 g valkopapu säilyke
600 g bataattikuutio pakaste
600 g porkkanakuutio pakaste
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
30 g valkosipulimurska
4 g mustapippurirouhe
1 g kuivattu timjami
12 g jodioitu suola
6 dl kaurakerma 15% gluteeniton

Ravintoarvot

65,79 kcal / 275,26 kJ
Energia
1,44 g
Rasva
0,33 g
Tyydyttyneet rasvahapot
9,23 g
Hiilihydraatti
2,20 g
Ravintokuitu
2,20 g
Proteiini
0,48 g
Suola
Tulosta

Valkopapu-juuressosekeitto

Ainekset

Valmistusohje

Annoskoko: 375 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,500 kg

Vegaaninen

Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs

Annoksen (375 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Huuhtele ja valuta pavut. Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan. Kuumenna uunissa höyrytoiminnolla kannen alla, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Soseuta ja lisää kaurakerma, jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kypsennystä säilyttävä alle +6°C. 

Huom! Reseptillä valmistettu ruoka onnistuu parhaiten, mikäli nesteen lisää keiton joukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Härkäpapu-pastavuoka
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet
edellinen
Härkäpapu-pastavuoka
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukan siemenet
seuraava
Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet