Ainekset
-
1000 g kaurakerma 15% gluteeniton
-
800 g sokeroimaton soijajuoma
-
60 g kylmätärkkelys
-
30 g valkosipulimurska
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
6 g paprikajauhe
-
4 g kuivattu timjami
-
4 g mustapippurirouhe
-
10 g jodioitu suola
-
200 g vegaaninen juustoraaste
-
2000 g punajuurisuikalepakaste
-
2000 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
500 g Nyhtökauramaustamaton
-
400 g valkopapusäilyke
Valmistusohje
Annoskoko: 300 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, herne
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs, A
Annoksen (300 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Valuta ja huuhtele pavut. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi ne yön yli kylmiössä. Sekoita soijajuoma ja kaurakerma keskenään. Lisää kylmätärkkelys nesteeseen voimakkaasti vatkaten. Lisää mausteet ja vegaaninen juustoraaste. Yhdistä punajuurisuikaleet, peruna-sipulisekoitus, nyhtökaura ja valkopavut kastikkeeseen, sekoita. Kaada seos voideltuun vuokaan (1/1 GN 65). Paista yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 160 °C kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.