Ainekset
-
2400 g vihreä säilykelinssi
-
2 l vesi
-
1 l omenamehu
-
1000 g tomaattimurska
-
600 g porkkanakuutiopakaste
-
300 g sipulikuutio
-
100 g tomaattisose
-
60 g rypsiöljy
-
60 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g makeuttamaton sitruunamehu
-
30 g valkosipulimurska
-
4 g kuivattu timjami
-
3 g laakerinlehti
-
3 g mustapippurirouhe
-
14 g jodioitu suola
-
Aioli
-
250 g sokeroimaton soijajugurtti
-
150 g vegaaninen majoneesi
-
5 g valkosipulimurska
Valmistusohje
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit (keitto): Ei allergeenejä
Merkinnät (keitto): L, M, G, V, Vs
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain linssikeittoa. Aiolin ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.
Annoksen (350 g ja aioli 20 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki ainekset GN-astiaan ja hauduta uunissa kannen alla höyrytoiminnolla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on +80°C. Tarkista maku.
Sekoita aiolin ainekset keskenään. Tarjoa tomaattisen linssikeiton kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.