Ainekset
-
2400 g vihreä säilykelinssi
-
2 l vesi
-
1 l omenamehu
-
1000 g tomaattimurska
-
600 g porkkanakuutiopakaste
-
300 g sipulikuutio
-
100 g tomaattisose
-
60 g rypsiöljy
-
60 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g makeuttamaton sitruunamehu
-
30 g valkosipulimurska
-
4 g kuivattu timjami
-
3 g laakerinlehti
-
3 g mustapippurirouhe
-
14 g jodioitu suola
-
Aioli
-
250 g sokeroimaton soijajugurtti
-
150 g vegaaninen majoneesi
-
5 g valkosipulimurska
Valmistusohje
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeenejä
Merkinnät: VEG, M, G, VS
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain linssikeittoa. Aiolin ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.
Annoksen (350 g ja aioli 20 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Laita kaikki ainekset pataan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tarkista maku.
Sekoita aiolin ainekset keskenään. Tarjoa tomaattisen linssikeiton kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Tomaattisen linssikeiton kylmävalmistusreseptin löydät täältä.