Seitanmureke ja metsäsienikastike

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
1000 g Vehnägluteenijauho
400 g Kikhernejauho
40 g Kasvisliemijauhe
4 g Garam masala-mausteseos
2 g Jauhettu inkivääri
2 g Chilijauhe
2 g Paprikajauhe
4 g Juustokumina
5 g Sipulijauhe
10 g Valkosipulijauhe
30 g Soijakastike
9 dl Vesi
150 g Rypsiöljy
Marinadi
20 g Soijakastike
50 g Omenaviinietikka
100 g Tomaattisose
2 dl Vesi
Metsäsienikastike
600 g Metsäsienikuutio
60 g Maidoton margariini
200 g Sipulikuutio
60 g Puolikarkea vehnäjauho
10 g Kasvisliemijauhe
3 dl Kaurakerma
7 dl Vesi
2 g Kuivattu timjami
2 g Mustapippurirouhe
7 g Jodioitu suola

Ravintoarvot

475,85 kJ / 113,73 kcal
Energia
6,90 g
Rasva
0,47 g
Tyydyttyneet rasvahapot
8,20 g
Hiilihydraatti
1,73 g
Ravintokuitu
3,88 g
Proteiini
1,63 g
Suola
Tulosta

Seitanmureke ja metsäsienikastike

Ainekset

  • Marinadi

  • Metsäsienikastike

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 130 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 2,600 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, soija
Merkinnät: VEG, M, SO, VS

HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain seitanmureketta. Metsäsienikastikkeen ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.

Annoksen (seitanmureke 130 g, metsäsienikastike 100 g ja keitetyt perunat 200g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Seitanmureke

Sekoita vehnägluteenijauhot, kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää kädenlämpöinen vesi, soijakastike ja rypsiöljy. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kovalta ja kuivalta, lisää hiukan vettä, kunnes se on helposti muotoiltavaa, mutta jämäkkää. Muotoile taikinasta kaksi pitkulaista pötköä. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja valele seitanit sillä. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia.

Laita seitanit folioon, kaada marinadi joukkoon ja kääri folio kiinni. Paista 160 °C noin 45 minuuttia. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.   

Metsäsienikastike

Siivilöi ja valuta sienikuutiot. Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulikuutioita ja sieniä margariinissa kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Ripottele vehnäjauho pannulle ja kääntele seosta hetki kunnes jauho hieman ruskistuu. Lisää vesi pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Lisää myös kasvisliemijauhe, kaurakerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.

ranskalainen linssikeitto
edellinen
Tomaattinen linssikeitto ja aioli
seuraava
Täysjyvä-couscous
ranskalainen linssikeitto
edellinen
Tomaattinen linssikeitto ja aioli
seuraava
Täysjyvä-couscous