Ainekset
-
1150 kylmäsavutofuJalotofu
-
30 g kylmätärkkelys
-
4 dl kaurajuoma gluteeniton
-
1.6 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
3 g kuivattu timjami
-
6 g mustapippurirouhe
-
6 g paprikajauhe
-
16 g jodioitu suola
-
4000 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
40 g dijonsinappi
-
20 g valkosipulimurska
Valmistusohje
Annoskoko: 300 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, sinappi
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs, A
Annoksen (kiusaus 300 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Kuutioi savutofu. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi ne yön yli kylmiössä. Sekoita kylmätärkkelys kaurajuomaan voimakkaasti vatkaten. Lisää kaurakerma ja mausteet. Yhdistä peruna-sipulisekoitus ja savutofukuutiot kastikkeeseen. Sekoita seos ja kaada GN-vuokaan. Paista yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 160 °C kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
VINKKI! Savutofun voi korvata myös Jalotofun maustamattomalla- tai marinoidulla tofulla, jos haluaa kiusauksesta miedomman makuisen.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.