Ainekset
-
1.1 l vesi
-
20 g kylmätärkkelys
-
500 g tomaattimurska
-
225 g makeuttamaton maapähkinävoi
-
50 g rypsiöljy
-
50 g inkivääritahna
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g valkosipulimurska
-
20 g makeuttamaton sitruunamehu
-
4 g paprikajauhe
-
4 g mustapippurirouhe
-
10 g jodioitu suola
-
1500 g isot juureskuutiotpakaste
-
1000 g mustasilmäpapusäilyke
-
200 g sipulikuutio
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: maapähkinä
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, Pä
Annoksen (kastikkeen 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Temperoi pakastetut juureskuutiot yön yli kylmiössä. Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattimurska, maapähkinävoi ja mausteet. Yhdistä pavut, juureskuutiot ja sipulikuutiot kastikkeeseen, sekoita. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä tai uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (höyry 50%) kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.