Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
300 g sipulikuutio
-
400 g herkkusieni
-
40 g valkosipulimurska
-
100 g tomaattisose
-
2 l vesi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g dijonsinappi
-
10 g sokeri
-
8 g paprikajauhe
-
5 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu timjami
-
1 g laakerinlehti
-
1000 g Nyhtökauramaustamaton
-
3 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
150 g maustekurkkukuutio
-
80 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: sinappi, herne
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (200 g ja perunasoseen 250 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Viipaloi herkkusienet. Ruskista sipulikuutioita ja herkkusieniä öljyssä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää valkosipuli, tomaattisose, vesi, kasvisliemijauhe ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää nyhtökaura, kaurakerma sekä maustekurkkukuutiot ja kiehauta. Lisää vesitilkaan liuotettu maissitärkkelys ja kiehauta. Tarkista maku. Vältä keittämästä kastiketta liian pitkään, jotta nyhtökaura ei hajoa muruksi.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Nyhtökaurastroganoffin kylmävalmistusreseptin löydät täältä.