Ainekset
-
600 g metsäsienikuutiosäilyke
-
60 g maidoton margariini
-
200 g sipulikuutio
-
60 g puolikarkea vehnäjauho
-
10 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
3 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
7 dl vesi
-
2 g kuivattu timjami
-
2 g mustapippurirouhe
-
7 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: noin 100 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 1,950 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, vehnä
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (seitanmureke 130 g, metsäsienikastike 100 g ja keitetyt perunat) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Siivilöi ja valuta sienikuutiot. Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulikuutioita ja sieniä margariinissa kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Ripottele vehnäjauho pannulle ja kääntele seosta hetki kunnes jauho hieman ruskistuu. Lisää vesi pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Lisää myös kasvisliemijauhe, kaurakerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.