Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
2 g jauhettu kaneli
-
4 g juustokumina
-
2 g kardemumma
-
2 g jauhettu inkivääri
-
30 g valkosipulimurska
-
1000 g isot juureskuutiotpakaste
-
1200 g kikhernesäilyke
-
1200 g tomaattimurska
-
50 g tomaattisose
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
6 dl vesi
-
200 g aprikoosirouhe
-
20 g sokeri
-
4 g mustapippurirouhe
-
10 g jodioitu suola
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
15 g persiljapakaste
Valmistusohje
Annoskoko: 230 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit (kastike): ei allergeeneja
Merkinnät (kastike): L, M, G, V, Vs
Annoksen (pata 230 g ja täysjyvä-couscous 130 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa/kattilassa ja kuullota sipulikuutioita ja mausteita siinä hetki. Lisää juureskuutiot, valutetut kikherneet, tomaattimurska, tomaattisose, vesi, kasvisliemijauhe, aprikoosirouhe ja suola. Hauduta 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää kaurakerma ja persilja. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa täysjyvä-couscousin kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Kikherne-aprikoosipadan kylmävalmistusreseptin löydät täältä.