Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
10 g curry-mausteseos
-
2 g kurkuma
-
1 l vesi
-
1000 g kidneypapusäilyke
-
700 g valkokaalisuikale
-
500 g parsakaalipakaste
-
80 g vihreä currytahna
-
30 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g valkosipulimurska
-
20 g makeuttamaton sitruunamehu
-
8 g jodioitu suola
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,150 kg
Vegaaninen
Allergeenit: sarviapila
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (kastike 200 g ja täysjyvä-couscous 130 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipulikuutioita ja mausteita siinä hetki.
Huuhtele ja valuta pavut. Lisää kaikki muut ainekset paitsi kaurakerma ja maissitärkkelys pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää kaurakerma ja vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa kotimaisen viljalisäkkeen kanssa.
VINKKI! Pakastetun parsakaalin voi korvata myös tuoreella.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Keltaisen papucurryn kylmävalmistusreseptin löydät täältä.