Ainekset
-
1200 g täysjyvämakaroni
-
300 g sipulikuutio
-
800 g Tarhurin papu -härkäpapurouhe tumma (tuore)
-
3.5 l vesi
-
1 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
100 g kikhernejauho
-
10 g jodioitu suola
-
20 g valkosipulijauhe
-
5 g sipulijauhe
-
5 g paprikajauhe
-
2 g kuivattu timjami
-
6 g mustapippurirouhe
Valmistusohje
Annoskoko: 300 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, vehnä
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (300 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Sekoita makaronit, sipulikuutiot ja härkäpapuvalmiste keskenään. Laita voideltuun pakkiin (GN 1/1 65). Sekoita keskenään vesi, kaurakerma, kasvisliemijauhe, kikhernejauho, suola ja mausteet. Kaada liemi pakkiin makaronien joukkoon. Kypesennä uunissa yhdistelmäpaistolla (50% höyry) 160 °C 50-60 minuuttia.
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.