Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
1.2 l vesi
-
2000 g tomaattimurska
-
600 g porkkanaviipale
-
600 g kidneypapusäilyke
-
600 g soijarouhekypsä
-
200 g maissipakaste
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
40 g punaviinietikka
-
40 g sokeri
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g kaakaojauhesokeroimaton
-
8 g juustokumina
-
3 g jauhettu kaneli
-
3 g mustapippurirouhe
-
16 g jodioitu suola
-
100 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: noin 260 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 5,150 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Soija
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs
Annoksen (kastike 260 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuullota sipulikuutioita rypsiöljyssä hetki. Laita loput ainekset pataan ja hauduta 15 minuuttia. Lisää vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys ja kiehauta. Tarkista maku.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Chili con papu -kylmävalmistusreseptin löydät täältä.