Ainekset
-
1000 g vihreä säilykelinssi
-
2 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
30 g kylmätärkkelys
-
150 g tomaattisose
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
6 g kuivattu rosmariini
-
4 g paprikajauhe
-
16 g jodioitu suola
-
500 g palsternakkasuikalepakaste
-
3500 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
30 g valkosipulimurska
Valmistusohje
Annoskoko: 330 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (330 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Sekoita kylmätärkkelys kaurakermaan voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattisose ja mausteet. Yhdistä kiinteät aineet kastikkeeseen ja sekoita. Kaada seos GN-astiaan. Paista yhdistelmätoiminnolla (höyry 50%) 160 °C 50-60 minuuttia, tai kunnes lämpötila on yli +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.