Ainekset
-
100 g kylmätärkkelys
-
1.2 l vesi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g kaakaojauhesokeroimaton
-
40 g punaviinietikka
-
40 g sokeri
-
8 g juustokumina
-
3 g jauhettu kaneli
-
3 g mustapippurirouhe
-
16 g jodioitu suola
-
2000 g tomaattimurska
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
600 g porkkanaviipale
-
600 g kidneypapuSäilyke
-
600 g soijarouhekypsä
-
200 g maissipakaste
Valmistusohje
Annoskoko: noin 260 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 5,150 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Soija
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs
Annoksen (kastike 260 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi niitä yön yli kylmiössä. Kylmävalmistusreseptissä on käytettävä kylmäliukoista suurustetta.
Sekoita kylmätärkkelys kylmään veteen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kasvisliemijauhe, mausteet ja tomaattimurska. Sekoita sipulikuutiot, porkkanaviipaleet, kidneypavut, soijarouhe ja maissi kastikkeen joukkoon. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 140°C kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Tarjoa lähituotetun viljalisäkkeen kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.