Raaka-aineet
-
820 g Maustamaton tofukuutioJalotofu
-
500 g Kidneypapusäilyke
-
3 l Vesi
-
1200 g Isot juureskuutiotpakaste
-
1000 g Perunakuutiokypsä
-
200 g Paprikakuutio
-
80 g Tomaattisose
-
50 g Kasvisliemijauhe
-
20 g Valkosipulimurska
-
5 g Curry-mausteseos
-
3 g Mustapippurirouhe
-
1 g Savupaprikajauhe
-
8 g Jodioitu suola
-
5 dl Kaurakerma
-
30 g Persilja
Lisätiedot
Annoskoko: 350 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Soija
Merkinnät: VEG, M, G, SO, VS
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (keitto 350 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Kuutioi tofu. Huuhtele ja valuta pavut.
Mittaa kaikki ainekset GN-astiaan kaurakermaa ja persiljaa lukuun ottamatta. Kypsennä uunissa kannen alla yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on +80°C.
Lisää kaurakerma sekä persilja, jatka kuumennusta vielä hetki. Tarkista maku.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Huom! Reseptillä valmistettu ruoka onnistuu parhaiten, mikäli nesteen lisää keiton joukkoon mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.