Ainekset
-
4 l Vesi
-
40 g Kasvisliemijauhe
-
3000 g Porkkanaviipalepakaste
-
1000 g Peruna-sipulisekoituspakaste
-
30 g Valkosipulimurska
-
30 g Inkivääritahna
-
15 g Jodioitu suola
-
2 g Mustapippurirouhe
-
400 g Makeuttamaton maapähkinävoi
-
2.5 dl Kaurakerma
-
300 g Auringonkukansiemenkuorittu
Valmistusohje
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, maapähkinä
Merkinnät: VEG, M, VS, PÄ
HUOM! Kaurakerma sisältää gluteenia alle 100mg/kg, mikä sopii suurimmalle osalle keliakiaa sairastavista.
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja kasvisliemi kattilassa. Lisää porkkanat, peruna-sipulisekoitus ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi ja kaurakerma. Soseuta ja tarkista maku. Paahda auringonkukansiemeniä 165 °C noin 10 minuuttia. Tarjoa keiton lisukkeena.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Porkkana-maapähkinävoikeiton kylmävalmistusreseptin löydät täältä.