Ainekset
-
1000 g vihreä säilykelinssi
-
3500 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
500 g palsternakkasuikalepakaste
-
2 l kaurakerma 15% gluteeniton
-
150 g tomaattisose
-
30 g maissitärkkelys
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
6 g kuivattu rosmariini
-
4 g paprikajauhe
-
16 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 330 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (330 g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita linssit, peruna-sipulisekoitus ja palsternakkasuikaleet keskenään ja laita voideltuun pakkiin (1/1 GN 65).
Sekoita kaurakermaan tomaattisose, maissitärkkelys, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada seos vuokaan ja sekoita. Paista yhdistelmätoiminnolla (höyry 50%) 160 °C 50-60 minuuttia.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Linssi-perunakiusauksen kylmävalmistusreseptin löydät täältä.