Ainekset
-
2 l vesi
-
80 g kylmätärkkelys
-
50 g rypsiöljy
-
100 g tomaattisose
-
40 g dijonsinappi
-
40 g valkosipulimurska
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
10 g sokeri
-
8 g paprikajauhe
-
5 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu timjami
-
1 g laakerinlehti
-
1000 g Nyhtökaura
-
400 g herkkusienisäilyke
-
150 g maustekurkkukuutio
-
300 g sipulikuutio
-
3 dl kaurakerma 15% gluteeniton
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: herne, sinappi
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, A
Annoksen (200 g ja perunasoseen 250 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Valuta herkkusienet. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää öljy, tomaattisose ja mausteet. Yhdistä nyhtökaura, herkkusienet, maustekurkkukuutiot ja sipulikuutiot kastikkeeseen, sekoita. Hauduta kattilassa miedolla lämmöllä tai uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku.
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.