Ainekset
-
4 dl vesi
-
50 g kylmätärkkelys
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
50 g rypsiöljy
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g inkivääritahna
-
20 g valkosipulimurska
-
10 g garam masala -mausteseos
-
5 g sokeri
-
2 g kardemumma
-
8 g jodioitu suola
-
2000 g kikhernesäilyke
-
200 g sipulikuutio
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (kastike 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Lisää kylmätärkkelys veteen voimakkaasti sekoittaen. Lisää kaurakerma, tomaattimurska, tomaattisose ja rypsiöljy sekä mausteet. Yhdistä kikherneet ja sipulit kastikkeeseen ja sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50 % höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.