Ainekset
-
800 g seitankebablastuVegem
-
800 g kidneypapusäilyke
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
5 dl vesi
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
400 g paprikasuikalepakaste
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g sokeri
-
2 g juustokumina
-
1 g chilijauhe
-
4 g paprikajauhe
-
4 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: noin 180 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 3,500 kg
Vegaaninen
Kastikkeen allergeenit: gluteeni, vehnä
Kastikkeen merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (Kastike 180 g, aioli 20 g ja vehnätortilla 80 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta pavut. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kypsennä yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 140 °C kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Tarkista maku. Tarjoa tortillalettujen ja aiolin kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.