Ainekset
-
50 g rypsiöljy
-
200 g sipulikuutio
-
1500 g isot juureskuutiotpakaste
-
500 g tomaattimurska
-
1.1 l vesi
-
225 g makeuttamaton maapähkinävoi
-
50 g inkivääritahna
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g valkosipulimurska
-
4 g paprikajauhe
-
4 g mustapippurirouhe
-
10 g jodioitu suola
-
1000 g mustasilmäpapusäilyke
-
20 g makeuttamaton sitruunamehu
-
20 g maissitärkkelys
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: maapähkinä
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, Pä
Annoksen (kastikkeen 200 g ja ohrasuurimoiden 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy padassa/kattilassa ja kuullota sipulikuutioita siinä hetki.
Lisää juureskuutiot, tomaattimurska, vesi, maapähkinävoi, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää huuhdellut ja valutetut pavut. Kiehauta. Lisää sitruunamehu ja vesitilkaan liuotettu maissitärkkelys. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Papu-juuresmafén kylmävalmistusreseptin löydät täältä.