Raaka-aineet
-
300 g Kuorittu maapähkinä
-
1 l Omenamehu
-
1.2 l Vesi
-
20 g Valkosipulimurska
-
30 g Inkivääritahna
-
100 g Soijakastikegluteeniton
-
20 g Sambal Oelek -chilitahna
-
100 g Tomaattisose
-
30 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Fariinisokeri
-
4 g Mustapippurirouhe
-
800 g Pintopapusäilyke
-
400 g Parsakaalipakaste
-
400 g Hernepakaste
-
80 g Maissitärkkelys
Lisätiedot
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Soija
Merkinnät: VEG, M, G, SO, VS
Annoksen (pata 200 g ja ohrasuurimot 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Paahda maapähkinöitä uunissa 160 °C 10-15 minuuttia.
Laita omenamehu, vesi, valkosipulimurska, inkivääritahna, soijakastike, Sambal Oelek -chilitahna, tomaattisose, kasvisliemijauhe, fariinisokeri ja mustapippurirouhe kattilaan ja kiehauta.
Siivilöi ja valuta pintopavut. Lisää sulaneet herneet, parsakaalit, paahdetut maapähkinät ja pintopavut kastikkeen joukkoon. Hauduta kastiketta 5-10 minuuttia. Lisää vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys ja kiehauta.
Tarjoa ohrasuurimoiden kanssa.
VINKKI! Pintopapujen sijaan reseptissä voi käyttää lähituotettuja säilykehärkäpapuja.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Papu-maapähkinäpadan kylmävalmistusreseptin löydät täältä.