Nyhtökaura-kaalilaatikko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
3500 g Valkokaalisuikale
200 g Sipulikuutio
50 g Rypsiöljy
400 g Ohrasuurimo kokonainen esikypsytetty
700 g Nyhtökaura maustamaton
3 l Vesi
200 g Tumma siirappi
50 g Kasvisliemijauhe
30 g Valkosipulimurska
8 g Jodioitu suola
4 g Mustapippurirouhe
2 g Kuivattu timjami
Puolukkasurvos
250 g Puolukka
50 g Sokeri

Ravintoarvot

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energia
1,62 g
Rasva
0,18 g
Tyydyttyneet rasvahapot
9,11 g
Hiilihydraatti
1,84 g
Ravintokuitu
4,36 g
Proteiini
0,58 g
Suola
Tulosta

Nyhtökaura-kaalilaatikko

Ainekset

  • Puolukkasurvos

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS

Annoksen (laatikko 350 g  ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita voideltuun vuokaan (G/N 1/65). Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada liemi vuokaan kaalien päälle ja sekoita. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.

Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Nyhtökaura-kaalilaatikon kylmävalmistusreseptin löydät täältä.

edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus
edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus