Raaka-aineet
-
3500 g Valkokaalisuikale
-
200 g Sipulikuutio
-
50 g Rypsiöljy
-
400 g Ohrasuurimokokonainen esikypsytetty
-
700 g Nyhtökauramaustamaton
-
3 l Vesi
-
200 g Tumma siirappi
-
50 g Kasvisliemijauhe
-
30 g Valkosipulimurska
-
8 g Jodioitu suola
-
4 g Mustapippurirouhe
-
2 g Kuivattu timjami
-
Puolukkasurvos
-
250 g Puolukka
-
50 g Sokeri
Lisätiedot
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni
Merkinnät: VEG, M, VS
Annoksen (laatikko 350 g ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita voideltuun vuokaan (G/N 1/65). Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada liemi vuokaan kaalien päälle ja sekoita. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.
Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Nyhtökaura-kaalilaatikon kylmävalmistusreseptin löydät täältä.