Nyhtökaura-kaalilaatikko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
3500 g valkokaalisuikale
200 g sipulikuutio
50 g rypsiöljy
400 g ohrasuurimo kokonainen esikypsytetty
700 g Nyhtökaura
3 l vesi
200 g tumma siirappi
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
30 g valkosipulimurska
8 g jodioitu suola
4 g mustapippurirouhe
2 g kuivattu timjami
Puolukkasurvos
250 g puolukka
50 g sokeri

Ravintoarvot

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energia
1,62 g
Rasva
0,18 g
Tyydyttyneet rasvahapot
9,11 g
Hiilihydraatti
1,84 g
Ravintokuitu
4,36 g
Proteiini
0,58 g
Suola
Tulosta

Nyhtökaura-kaalilaatikko

Ainekset

  • Puolukkasurvos

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, herne
Merkinnät: L, M, V, Vs, A

Annoksen (laatikko 350 g  ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita vuokaan. Sekoita vesi, siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet keskenään. Kaada liemi kaaliseoksen päälle. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.  

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.

Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.

 

edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus
edellinen
Seitan-kebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus