Ainekset
-
3500 g valkokaalisuikale
-
200 g sipulikuutio
-
50 g rypsiöljy
-
400 g ohrasuurimokokonainen esikypsytetty
-
700 g Nyhtökaura
-
3 l vesi
-
200 g tumma siirappi
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
8 g jodioitu suola
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu timjami
-
Puolukkasurvos
-
250 g puolukka
-
50 g sokeri
Valmistusohje
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, herne
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (laatikko 350 g ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita vuokaan. Sekoita vesi, siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet keskenään. Kaada liemi kaaliseoksen päälle. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.