Nyhtökaura-kaalilaatikko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
3500 g valkokaalisuikale
200 g sipulikuutio
50 g rypsiöljy
400 g ohrasuurimo kokonainen esikypsytetty
700 g Nyhtökaura maustamaton
3 l vesi
200 g tumma siirappi
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
30 g valkosipulimurska
8 g jodioitu suola
4 g mustapippurirouhe
2 g kuivattu timjami
Puolukkasurvos
250 g puolukka
50 g sokeri

Ravintoarvot

72,95 kcal / 305,22 kJ
Energia
1,62 g
Rasva
0,18 g
Tyydyttyneet rasvahapot
9,11 g
Hiilihydraatti
1,84 g
Ravintokuitu
4,36 g
Proteiini
0,58 g
Suola
Tulosta

Nyhtökaura-kaalilaatikko

Ainekset

  • Puolukkasurvos

Valmistusohje

Jaa

Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: gluteeni, herne
Merkinnät: L, M, V, Vs, A

Annoksen (laatikko 350 g  ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Valmistusohje

Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita voideltuun vuokaan (G/N 1/65). Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada liemi vuokaan kaalien päälle ja sekoita. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.

Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Nyhtökaura-kaalilaatikon kylmävalmistusreseptin löydät täältä.

edellinen
Seitankebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus
edellinen
Seitankebabtortilla
seuraava
Savutofukiusaus