Ainekset
-
3500 g valkokaalisuikale
-
200 g sipulikuutio
-
50 g rypsiöljy
-
400 g ohrasuurimokokonainen esikypsytetty
-
700 g Nyhtökauramaustamaton
-
3 l vesi
-
200 g tumma siirappi
-
50 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
8 g jodioitu suola
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g kuivattu timjami
-
Puolukkasurvos
-
250 g puolukka
-
50 g sokeri
Valmistusohje
Annoskoko: 350 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 7,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: gluteeni, herne
Merkinnät: L, M, V, Vs, A
Annoksen (laatikko 350 g ja puolukkasurvos 20 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Sekoita keskenään kaalisuikaleet, sipulikuutiot, rypsiöljy, ohrasuurimot ja nyhtökaura. Laita voideltuun vuokaan (G/N 1/65). Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi, suola, kasvisliemijauhe ja mausteet. Kaada liemi vuokaan kaalien päälle ja sekoita. Paista kaalilaatikkoa ensin 160 °C yhdistelmätoiminnolla (50% höyry) 50 minuuttia. Paista llman höyryä vielä 30 minuuttia.
Sekoita sokeri sulaneiden puolukoiden joukkoon. Tarjoa nyhtökaura-kaalilaatikon kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Käytetäänkö ruokapalvelussanne kylmävalmistusmenetelmää? Nyhtökaura-kaalilaatikon kylmävalmistusreseptin löydät täältä.