Ainekset
-
2 l vesi
-
1000 g tomaattimurska
-
100 g tomaattisose
-
500 g kookosmaito
-
800 g punainen linssikuivattu
-
1000 g bataattikuutiopakaste
-
200 g sipulikuutio
-
50 g rypsiöljy
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
30 g inkivääritahna
-
5 g juustokumina
-
2 g jauhettu inkivääri
-
2 g jauhettu kaneli
-
2 g muskottipähkinä
-
14 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 245 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,900 kg
Vegaaninen
Allergeenit: Ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (muhennos 245 g ja ohrasuurimoita 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sekoita vesi, tomaattimurska ja -sose sekä kookosmaito keskenään. Lisää bataattikuutiot, linssit, sipulikuutiot, rypsiöljy ja mausteet, sekoita. Kypsennä uunissa yhdistelmätoiminnolla +140°C (50% höyry), kunnes linssit ovat kypsiä.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Tarjoa lähituotetun täysjyväohran kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.