Ainekset
-
6 dl vesi
-
1200 g tomaattimurska
-
50 g tomaattisose
-
5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
1200 g kikherne
-
1000 g isot juureskuutiot
-
200 g sipulikuutio
-
200 g aprikoosirouhe
-
50 g rypsiöljy
-
30 g valkosipulimurska
-
20 g sokeri
-
15 g persilja
-
4 g juustokumina
-
4 g mustapippurirouhe
-
2 g jauhettu kaneli
-
2 g kardemumma
-
2 g jauhettu inkivääri
-
10 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 230 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit (kastike): ei allergeeneja
Merkinnät (kastike): L, M, G, V, Vs
Annoksen (pata 230 g ja täysjyvä-couscous 130 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi ne kylmiössä yön yli. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita vesi, tomaattimurska, tomaattisose ja kaurakerma keskenään. Lisää kikherneet, juureskuutiot, sipulikuutiot, aprikoosirouhe, rypsiöljy ja mausteet kastikkeeseen, sekoita. Kuumenna uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (50% höyry) välillä sekoittaen, kunnes ruoan lämpötila on yli +80°C.
Tarjoa täysjyvä-couscousin kanssa.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.