Ainekset
-
1.2 l vesi
-
80 g kylmätärkkelys
-
100 g tomaattisose
-
1 l omenamehu
-
100 g soijakastikegluteeniton
-
30 g inkivääritahna
-
30 g fariinisokeri
-
30 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
20 g valkosipulimurska
-
20 g sambal oelek -chilitahna
-
4 g mustapippurirouhe
-
800 g pintopapusäilyke
-
400 g parsakaalipakaste
-
400 g hernepakaste
-
300 g kuorittu maapähkinä
Valmistusohje
Annoskoko: 200 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 4,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, maapähkinä
Merkinnät: L, M, G, V, So, Vs, Pä
Annoksen (pata 200 g ja ohrasuurimot 195 g) hiilijalanjälki: 0,3 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Huuhtele ja valuta pavut. Jos käytät pakastetuotteita, temperoi yön yli kylmiössä. Sekoita kylmätärkkelys veteen voimakkaasti vatkaten. Lisää tomaattisose, omenamehu ja mausteet. Yhdistä kastike pintopapuihin, herneisiin, parsakaaleihin ja maapähkinöihin. Sekoita seos. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä tai uunissa yhdistelmätoiminnolla 140°C (höyry 50%) kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.