Ainekset
-
1000 g vehnägluteenijauho
-
400 g kikhernejauho
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
4 g garam masala -mausteseos
-
2 g jauhettu inkivääri
-
2 g chilijauhe
-
2 g paprikajauhe
-
4 g juustokumina
-
5 g sipulijauhe
-
10 g valkosipulijauhe
-
30 g soijakastike
-
9 dl vesi
-
150 g rypsiöljy
-
Marinadi
-
20 g soijakastike
-
50 g omenaviinietikka
-
100 g tomaattisose
-
2 dl vesi
-
Metsäsienikastike
-
600 g metsäsienikuutio
-
60 g maidoton margariini
-
200 g sipulikuutio
-
60 g puolikarkea vehnäjauho
-
10 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
3 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
7 dl vesi
-
2 g kuivattu timjami
-
2 g mustapippurirouhe
-
7 g jodioitu suola
Valmistusohje
Annoskoko: 130 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 2,600 kg
Vegaaninen
Allergeenit: soija, gluteeni, vehnä
Merkinnät: L, M, V, So, Vs, A
HUOM! Tässä reseptissä ravintoarvot koskevat vain seitanmureketta. Metsäsienikastikkeen ravintoarvot löytyvät tästä reseptistä.
Annoksen (seitanmureke 130 g, metsäsienikastike 100 g ja keitetyt perunat 200g) hiilijalanjälki: 0,4 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Seitanmureke
HUOM! Resepti sopii sellaisenaan myös kylmävalmistusmenetelmällä valmistettavaksi. Muista kiinnittää huomiota valmistuksen aikana raaka-aineiden lämpötilaan.
Metsäsienikastike
Siivilöi ja valuta sienikuutiot. Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulikuutioita ja sieniä margariinissa kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Ripottele vehnäjauho pannulle ja kääntele seosta hetki kunnes jauho hieman ruskistuu. Lisää vesi pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Lisää myös kasvisliemijauhe, kaurakerma ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.