Ainekset
-
4 l vesi
-
3000 g porkkanaviipalepakaste
-
1000 g peruna-sipulisekoituspakaste
-
400 g makeuttamaton maapähkinävoi
-
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
30 g valkosipulimurska
-
30 g inkivääritahna
-
2 g mustapippurirouhe
-
15 g jodioitu suola
-
2.5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
300 g auringonkukansiemen
Valmistusohje
Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg
Vegaaninen
Allergeenit: maapähkinä
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, Pä
Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Kylmävalmistusohje
Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku. Paahda auringonkukansiemeniä 165 °C noin 10 minuuttia. Tarjoa keiton lisukkeena.
Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.
Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta.