Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ainekset

Muokkaa annosmäärää:
4 l vesi
3000 g porkkanaviipale pakaste
1000 g peruna-sipulisekoitus pakaste
400 g makeuttamaton maapähkinävoi
40 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
30 g valkosipulimurska
30 g inkivääritahna
2 g mustapippurirouhe
15 g jodioitu suola
2.5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
300 g auringonkukansiemen

Ravintoarvot

80,20 kcal / 335,55 kJ
Energia
5,05 g
Rasva
0,76 g
Tyydyttyneet rasvahapot
5,23 g
Hiilihydraatti
1,68 g
Ravintokuitu
2,53 g
Proteiini
0,46 g
Suola
Tulosta

Porkkana-maapähkinävoikeitto ja paahdetut auringonkukansiemenet

Ainekset

Valmistusohje

Annoskoko: 400 grammaa
Saanto 20 annoksen reseptissä: 8,000 kg

Vegaaninen

Allergeenit: maapähkinä
Merkinnät: L, M, G, V, Vs, Pä

Annoksen (400 g) hiilijalanjälki: 0,2 kg CO2-ekv.

Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.

Kylmävalmistusohje

Mittaa kaikki ainekset kaurakermaa lukuun ottamatta GN-astiaan ja hauduta uunissa höyrytoiminnolla kannen alla välillä sekoittaen, kunnes ruoan sisälämpötila on +80°C. Lisää kaurakerma ja jatka ruoan hauduttamista, kunnes tarjoilulämpötila (+80°C) on saavutettu. Tarkista maku. Paahda auringonkukansiemeniä 165 °C noin 10 minuuttia. Tarjoa keiton lisukkeena.

Kylmävalmistuksessa ruoan lämpötilan on ennen kuumennusta säilyttävä alle +6°C. 


Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.


Kylmävalmistusreseptit on kehittänyt Tuusulan kunnan ruokapalvelut Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptiikan pohjalta. 

edellinen
Valkopapu-juuressosekeitto
seuraava
Papu-maapähkinäpata
edellinen
Valkopapu-juuressosekeitto
seuraava
Papu-maapähkinäpata