• Koti
  • Haasta ruokapalvelusi tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa!

Haasta ruokapalvelusi tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa!

Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanja on julkaissut 30 ruokapalveluille suunnattua ilmastokestävää ja vegaanista reseptiä. Reseptien avulla ruokapalveluiden on entistä helpompi siirtyä tarjoamaan herkullista ja ravitsemuksellisesti tasapainoista kasvisruokaa. Tue koulusi, työpaikkasi tai vaikkapa sairaalan ravintolaa siirtymässä ja vinkkaa heille ilmastokestävästä reseptiikasta!

Toimi seuraavasti haastaessasi ravintoloita tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa:
1. Lataa jompi kumpi oheisista kuvakorteista alla olevan painikkeen kautta ja tallenna se tietokoneellesi.
2. Lähetä kuvakortti ravintolallesi sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse lataamalla se julkaisuun tai sähköpostin liitteeksi.
3. Kerro viestissä, miksi haluat haastaa ruokapalvelusi tarjoamaan ilmastokestävää kasvisruokaa. Syiksi voit mainita esimerkiksi ilmastokriisiin vastaamisen, eläinten oikeudet, terveystekijät tai vaikkapa yleisesti ravintolan kasvisruokatarjonnan parantamisen.
4. Voit ehdottaa haasteesi ohessa, että ruokapalvelu voi pitää esimerkiksi kampanjaviikon tai -kuukauden, jolloin he tarjoavat kaikille asiakkailleen yhtenä vaihtoehtona Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan reseptiikalla valmistetun ruoan. Ruokapalvelut voivat tilata kampanjalta viestintämateriaaleja oman kampanjaviikkonsa tai -kuukautensa tueksi.
5. Lisää viestiin myös tieto, että Ilmastokestävä kasvisruoka -kampanjan nettisivut, tilausohjeet kampanjamateriaaleihin ja reseptipankki ovat osoitteessa www.ilmastoruoka.fi.
6. Käytä sosiaalisessa mediassa hashtagia #ilmastoruoka