Ainekset
-
840 g punainen linssikuivattu
-
420 g sipulikuutiopakaste
-
63 g valkosipulimurskasäilyke
-
29 g inkivääritahna
-
126 g rypsiöljy
-
21 g curry-mausteseos
-
12 g paprikajauhe
-
8 g juustokumina
-
8 g jauhettu korianteri
-
4 g chilijauhe
-
2 g jauhettu kaneli
-
1,7 l vesi
-
2105 g tomaattimurska
-
10 g kasvisliemijauhe (gluteeniton ja selleritön)
-
8,5 dl kaurakerma 15% gluteeniton
-
420 g pinaatinlehtipakaste
-
30 g jodioitu suola
-
34 g sokeri
Valmistusohje
Annoskoko: 305 g
Saanto 20 annoksen reseptissä: 6,100 kg
Vegaaninen
Allergeenit: ei allergeeneja
Merkinnät: L, M, G, V, Vs
Annoksen (linssipata 305 g ja ohra/kaura 195 g) hiilijalanjälki: 0,5 kg CO2-ekv.
Hiilidioksidiekvivalentti (CO2-ekv.): eri kasvihuonekaasujen yhteen laskettu ilmastoa lämmittävä vaikutus 100 vuoden aikana.
Valmistusohje
Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
Kuumenna öljy padassa ja lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja kuivamausteet. Kuullota hetki.
Lisää linssit, vesi, tomaattimurska ja kasvisliemijauhe. Hauduta, kunnes linssit ovat pehmenneet.
Lisää pinaatti ja kaurakerma.
Mausta lopuksi suolalla ja sokerilla. Tarjoa keitettyjen ohra- tai kaurasuurimoiden kanssa.
Kerro asiakkaillesi tarjoavasi ilmastokestävää kasvisruokaa! Katso säännöt Ilmastokestävä kasvisruoka -reseptien muokkaamiseen sekä ruokien tarjoamiseen liittyvät viestintäohjeet.